Rólunk

Rólunk

Koncepció

Minden nap friss kenyér, sózott vaj és házon belül tisztított, szűrt víz várja a vendégeket.

A Liszt egyszerre tiszteleg a magyar gasztronómia kincsei, a gabona, a liszt, a kenyér és a víz, valamint minden idők egyik legnagyobb zongoraművésze előtt.

Az előételek (Prelude), a levesek (Symphony) és a főételek (Concerto) meghatározó alapanyagait főleg az egykori monarchia területéről – Magyarország mellett Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Dalmáciából – szerzik be.

A helyben sült kenyér, az éltető víz és a saját készítésű kovász együttesen utalnak a római kori Pannóniának is nevet adó kenyér tiszteletére.

A Liszt koncepciója emellett a Kárpát-medence ásványi anyagokban gazdag vízkincsének örökségén és a régiós konyha hagyományos alapanyagainak használatán nyugszik.

Koncepció

Minden nap friss kenyér, sózott vaj és házon belül tisztított, szűrt víz várja a vendégeket.

A Liszt egyszerre tiszteleg a magyar gasztronómia kincsei, a gabona, a liszt, a kenyér és a víz, valamint minden idők egyik legnagyobb zongoraművésze előtt.

Az előételek (Prelude), a levesek (Symphony) és a főételek (Concerto) meghatározó alapanyagait főleg az egykori monarchia területéről – Magyarország mellett Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Dalmáciából – szerzik be.

A helyben sült kenyér, az éltető víz és a saját készítésű kovász együttesen utalnak a római kori Pannóniának is nevet adó kenyér tiszteletére.

A Liszt koncepciója emellett a Kárpát-medence ásványi anyagokban gazdag vízkincsének örökségén és a régiós konyha hagyományos alapanyagainak használatán nyugszik.

Signature Service

Jó, hogy itt vagy!
Hosszú ideje készülünk a fogadásodra. Most hadd köszöntsünk vízzel és kenyérrel!

A mi finom házi kenyerünk. Mindennap frissen sütjük különleges lisztkeverékünkből, a saját receptünk és a több ezer éves pannóniai hagyományok szerint. Lelke a kovász, ami a kezünkben született szőlőmagból és szőlőhéjból. Hétről hétre, hónapról hónapra ápoljuk, gondozzuk. Az élet varázslata, a saját kovászunk.

Friss, házi vajunk. Kenyerünk mellé, ahogy illik, egy kis vajat is kínálunk – finom tejszínből magunk készítjük, és csak egy kis sóval ízesítjük.

A tiszta, friss vizünk. Gondosan tisztított és szűrt, magunk palackozzuk. Egyszerű, frissítő, éltető. Szeretettel adjuk.

Signature Service

Jó, hogy itt vagy!
Hosszú ideje készülünk a fogadásodra. Most hadd köszöntsünk vízzel és kenyérrel!

A mi finom házi kenyerünk. Mindennap frissen sütjük különleges lisztkeverékünkből, a saját receptünk és a több ezer éves pannóniai hagyományok szerint. Lelke a kovász, ami a kezünkben született szőlőmagból és szőlőhéjból. Hétről hétre, hónapról hónapra ápoljuk, gondozzuk. Az élet varázslata, a saját kovászunk.

Friss, házi vajunk. Kenyerünk mellé, ahogy illik, egy kis vajat is kínálunk – finom tejszínből magunk készítjük, és csak egy kis sóval ízesítjük.

A tiszta, friss vizünk. Gondosan tisztított és szűrt, magunk palackozzuk. Egyszerű, frissítő, éltető. Szeretettel adjuk.

Executive Chef

Kövér Gergely

Olyan magyar konyhát szeretnénk a vendégekkel megismertetni, amelynek csak egy része köthető az elmúlt 70 év gasztronómiájához. Inspirációképp a régió receptjeit keressük az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből” – Kövér Gergely a Hercegprímás utcában nyíló Liszt étterem séfje, a régi idők szakácskönyvei és egy monarchia-szakértő fiatal angol történész segítségével kutat a témában. Gergely csaknem 10 éven át dolgozott neves külföldi éttermekben Írországtól Spanyolországig, ezek között szerepel Hollandiában a Michelin-csillagos Restaurant Hotel Sevelberg, Katalóniában az 5 csillagos Relais & Chateaux, Hotel Mas de Torrent, és nem utolsó sorban a 2 Michelin-csillagos, angliai Whatley Manor is.

Executive Chef

Kövér Gergely

Olyan magyar konyhát szeretnénk a vendégekkel megismertetni, amelynek csak egy része köthető az elmúlt 70 év gasztronómiájához. Inspirációképp a régió receptjeit keressük az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből” – Kövér Gergely a Hercegprímás utcában nyíló Liszt Étterem séfje, a régi idők szakácskönyvei és egy monarchia-szakértő fiatal angol történész segítségével kutat a témában. Gergely csaknem 10 éven át dolgozott neves külföldi éttermekben Írországtól Spanyolországig, ezek között szerepel Hollandiában a Michelin-csillagos Restaurant Hotel Sevelberg, Katalóniában az 5 csillagos Relais & Chateaux, Hotel Mas de Torrent, és nem utolsó sorban a 2 Michelin-csillagos, angliai Whatley Manor is.

Pastry Chef

Karádi Zsuzsanna

Igazi kreatív elme, akinek a tányér a játszótere. A késztetés pedig, hogy maradandó élményt alkosson, állandó: gyümölcsös ízek és csokoládé különleges tálalásban – a paszteles árnyalatok kiegészítve élénk színekkel, váratlan textúrákban, csodálatosan díszítve.

Pastry Chef

Karádi Zsuzsanna

Igazi kreatív elme, akinek a tányér a játszótere. A késztetés pedig, hogy maradandó élményt alkosson, állandó: gyömölcsös ízek és csokoládé különleges tálalásban – a lila pasztelesebb árnyalataiban kiegészítve pirossal és élénk sárgával lekerekített alakzatokban.

A csapat

The team- List Restaurant